Jongerencoaching

Wil jij…

 • je zelfverzekerd voelen?
 • je talenten en kwaliteiten zien en leren inzetten?
 • contact maken met jezelf en anderen?
 • goed weten wat je wel en niet wilt?
 • voor jezelf en je eigen wensen opkomen?
 • de relatie met je naasten verbeteren?
 • accepteren dat je fouten maakt?
 • effectief leren omgaan met teleurstellingen en verdriet?
 • je communicatie verbeteren?
 • je eigen emoties (zoals verdriet, boosheid en angst) voelen en hier goed mee leren omgaan?
 • kortom, regie nemen over je eigen leven?

Lees dan verder…

Over mij

De afgelopen 15 jaar heb ik met jongeren gewerkt in de leeftijd van 15 tot 23 jaar oud.
Voor de hbo-opleiding pedagogiek coach ik studenten en geef ik les in persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de jeugdzorg heb ik gewerkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsstoornissen. En in de forensische jeugdpsychiatrie heb ik gewerkt met jongeren met een psychiatrische stoornis die veroordeeld zijn voor een strafbaar feit.

Daarnaast heb ik gewerkt aan sportprojecten zoals een survivalkamp. Ik heb mijn vechtsportervaring (zwarte band) ingezet om jongeren te leren omgaan met hun eigen agressie of juist meer weerbaar te worden. En ik heb de minor Sport en Samenleving gegeven. Hier trainde ik studenten om met zelfvertrouwen les te geven aan jongeren met gedragsproblemen.

Ik vind het leuk om te werken met jongeren omdat ze gemotiveerd zijn te veranderen. Jongeren tonen meer openheid en denken meer flexibel, creatief en out of the box dan volwassenen. Bij jongeren zijn gewoontes minder hardnekkig en ingeslepen dan bij ouderen, ze kunnen ongewenste gewoontes dus makkelijker afleren. Daarnaast hebben ze nog een heel leven voor zich om nieuwe kennis en instrumenten toe te passen om uitdagende situaties en lastige momenten het hoofd te bieden. En daar draag ik graag aan bij.

Nog wat weetjes: ik ben geboren in 1981 en ben vader van twee kinderen. De coachpraktijk is bij mij thuis.
 

Werkwijze

We starten het coachtraject met een intakegesprek waarin we kijken of het klikt. Ik vertel iets over mijn werkwijze, vraag wat er wel goed gaat en wat er niet goed gaat, en vraag wat je wilt bereiken. Ik stel geen diagnoses en werk vooral toekomstgericht. Oftewel, wat kun je zelf anders doen in je leven?

De gesprekken binnen het coachtraject zijn vertrouwelijk. Ik deel geen inhoudelijke informatie met anderen (ook niet je ouders/ verzorgers), tenzij je hier nadrukkelijk toestemming voor geeft.
Tijdens de coachsessies luister ik vooral, vat ik samen en vraag ik door. Wanneer je klaar bent met vertellen, gaan we samen aan de slag om de huidige situatie te veranderen. Hierbij leer je veel over jezelf. Kwaliteiten die ik inzet tijdens de coaching zijn onder andere rust, aandacht, directheid en respect.