Tarieven

  Per uur Duur gesprek
intakegesprek particulier € 50,00 1 - 1,5 uur
particulier € 95,00 Max. 1,5 uur
zzp-er* € 120,00 Max. 1,5 uur
zakelijk* € 140,00 Max. 1,5 uur

*exclusief 21% btw

Het aantal sessies verschilt per persoon. Gemiddeld zijn 5 tot 8 afspraken genoeg, tweewekelijks, van maximaal anderhalf uur. Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Bij een afzegging binnen 24 uur breng ik € 45,- (incl. btw) in rekening.

Vergoedingsmogelijkheden

De kosten van een coachtraject worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hieronder een aantal mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

  • Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling goedkoop en effectief voor bedrijven. Daarom wordt het vaak vergoed door werkgevers.
  • In sommige cao’s is een coachbudget opgenomen. Dit bedrag is ieder jaar voor jou gereserveerd voor coaching en in overleg met je leidinggevende kan dit vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding.
  • Kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar van de belasting.
  • Ook voor particulieren zijn kosten voor coaching in sommige gevallen aftrekbaar als scholingskosten.
  • Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt en je wilt het coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is er een grote kans dat het volledig vergoed wordt door je verzekeraar.
  • Als je een uitkering hebt vergoedt het UWV de kosten van het coachtraject soms vanuit het budget voor herstel- en integratieprocessen. Het is de moeite waard dit na te gaan.