Over mij

Johan Eikelenboom coach & trainer

Missie en visie
Elk mens is waardevol. Een bron van talenten en kwaliteiten. Elk persoon zet deze talenten en kwaliteiten in meerdere of mindere mate in, ieder op zijn of haar eigen manier en min of meer bewust.

Ik zet mij in om mijn eigen volledige potentieel te benutten en draag bij aan deze ontwikkeling bij anderen. Ik leef wat ik coach.


Werkervaring
De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt in de hulpverlening en het onderwijs. Na mijn afstuderen bij de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik werkervaring opgedaan als sociotherapeut in de forensische jeugdpsychiatrie en als pedagogisch medewerker in de jeugdzorg. Ik heb mijn eerstegraads lesbevoegdheid behaald tijdens de masteropleiding leraar humanistisch vormingsonderwijs en levensbeschouwing. Ik heb jarenlang fulltime gewerkt als hogeschooldocent bij de opleiding pedagogiek en werk daar sinds 2019 parttime. Onderdeel van mijn werk is het coachen van studenten.

In 2014 heb ik een periode overspannen thuis gezeten. Ik besloot de training Persoonlijk Leiderschap (PL) te doen bij Amethist Developing People. Aan het eind van de training had ik als hoofddoel om zelf te gaan coachen en trainen. En dit doel maak ik nu waar!

Opleiding
Om dit doel te bereiken heb ik de beroepsopleiding tot Eclectisch Coach gevolgd bij Amethist Developing People.
Ik heb de training Communicatie en Sociale Gedragsstijlen (CSG) gevolgd om in verschillende stijlen te leren communiceren en de training Open en Vrij om gebeurtenissen uit mijn jeugd te verwerken. De Praktijktraining Persoonlijk Leiderschap om mijzelf scherp te houden en steeds een volgende stap te zetten. En de training Communiceren met Kinderen omdat ik vader ben van twee prachtige kinderen.

Bijscholing
Ik heb mij aangesloten bij het Coaching Collectief Amethist (COCOA) om te blijven leren en te blijven streven naar kwaliteit. Dit doe ik door intervisie en masterclasses te volgen met de andere coaches.

Ambitie
Het is mijn ambitie om alles wat ik doe vanuit passie te doen.
Mijn volgende doel is om bewegen en coachen meer te combineren. Bijvoorbeeld door outdoor projecten voor jongeren met (gedrags)problemen te organiseren en te begeleiden. Of specifieke groepen, zoals vaders, door (creatieve) activiteiten met elkaar in contact te brengen en te groeien in het vaderschap. Beweging, natuur, coaching, training, ontwikkeling en de kracht van een groep zijn kernwoorden. Deel je deze ambitie, heb je idee├źn of connecties? Dan vind ik het leuk om daarover in gesprek te gaan en te kijken of we hierin samen kunnen werken.